FAQ


1. Stannar event-planeraren under vår picknick?

Nej, picknicken är endast till för er. Däremot så kommer vi att vara på plats för att hälsa er välkomna men lämnar platsen strax därefter.
2. Kan vi lämna när vi vill?

Väljer ni att lämna tidigare än utsatt tid så ber vi er att höra av er till oss via telefon för att picknicken inte ska lämnas utan uppsikt. Telefonnummer finner ni i offerten som skickas via mail eller här på hemsidan.
3. Vad är er avbokningspolicy?

Vi förstår att saker kommer emellan ibland och vi erbjuder därför återbetalning om ni hör av er minst 72 timmar innan er picknick. Med kortare varsel än 72 timmar innan din picknick är det okej att boka om picknicken till ett framtida tillgängligt datum inom 3 månader efter din ursprungliga bokning. Förskottsbetalningen är ej återbetalningsbar. 
4. Vad händer om det är dåligt väder?
Vi vet att vädret kan variera här i Sverige och därför är ombokning tillåten under oförutsägbara väderförhållanden. Du kan boka om picknicken till ett framtida tillgängligt datum inom 3 månader efter din ursprungliga bokning. Vi ser helst att ombokningen sker minst 48 timmar innan din bokade picknick men vi på Picnic Sweden är flexibla och skulle du ha funderingar gällande avbokning pga väder närmare inpå er bokning så önskar vi att ni ringer till oss så diskuterar vi hur vi löser situationen på bästa sätt. 
5. Ingår det mat i de olika paketen?
Vi erbjuder paket både med och utan picknick-mat. Se de olika paketen här och kom ihåg att det går att lägga till mer mat och andra tillval om så önskas. Se alla tillval här.
6. Kan jag ta med egen mat?
Ja, självklart kan du det! Vi erbjuder också en mängd olika alternativ så som charkbricka, fruktfat, cocklad-fondue, munkar och mousserande cider. Se alla tillval här.
7. Erbjuder ni vegetariska/veganska alternativ till era charkbrickor?
Absolut. Vänligen ange alla särskilda önskemål i samband med er bokningen så ordnar vi det. Gäller även allergier.
8. Var kommer picknicken att äga rum?
Vi kan anordna din picknick nästan var som helst i Alingsås och Bohuslän men även på andra ställen så önskas! Se bilder på de ställen vi rekommenderar i vårt bildgalleri.
9. Måste jag städa upp efter mig?
Nej, det behöver du inte! Allt du behöver göra är att dyka upp, njuta av er picknick och lämna sedan resten till oss när din picknick är slut. Däremot så finns det en utsatt papperskorg vid er picknick för att göra det trevligt för alla.
10. När sker betalningen?
Efter att kunden har bekräftat offerten/bokningsbekräftelsen så betalar kunden en förskottsbetalning på SEK 500 senast två dagar innan utsatt datum för picknicken. Har kunden mat inkluderat i sitt paket så lägger vi på en summa på förskottsbetalningen. Sista fakturan skickas efter picknicken. Betalning sker via Swish.
11. Kan jag ta med egen alkohol?
Enligt lag så är det ej tillåtet att förtära alkohol på offentlig plats i Alingsås kommun. Picnic Sweden ansvarar inte för konsekvenserna om kunden går emot lagen.
12. Kan man boka en picknick utanför Alingsås och Bohuslän?
Vi är flexibla och kan ta oss dit du är om det är i närområdet till Alingsås och Bohuslän. Vi utgår från Alingsås och extra kostnader kan tillkomma beroende på hur långt vi behöver åka till din önskade plats.